Mitä vaatteita koiralle?

Vaatteet eivät ole pelkkää koreilua, vaan ne lisäävät lemmikin hyvinvointia. Suomen vaihtelevissa sääoloissa karvaturri tarvitsee monenlaista päällepantavaa. Garderobiin kannattaa hankkia asuja ja asusteita, jotka suojaavat koiraa sateelta, tuulelta ja kylmältä.

Lemmikin ja lemmikin omistajan vaatteissa käytetään nykyisin samoja teknisiä materiaaleja. Joustavia, pehmeitä ja hengittäviä kankaita, jotka tuntuvat mahdollisimman miellyttävältä päällä eivätkä rajoita liikeratoja. Leikkauksissa on kiinnitetty erityishuomiota mukavuuteen, jotta koira ei vierastaisi vaatekappaletta lenkille lähdettäessä.

Pukemisen helppous ja nopeus on ensiarvoisen tärkeää - kaikkien osapuolten kannalta. Jokainen koiranomistaja tietää, kuinka rasittavaa on vaatettaa aktiivista lemmikkiä, jolla on tulenpalava kiire päästä pihamaalle.

 

Sadesään asu sydänystävälle: suojaava takki tai haalari

Karvaisella ystävällä on hyvä olla vedenpitävä takki tai haalari, joka pitää turkin kuivana. Iho-ongelmista kärsivälle koiralle jatkuva kastuminen voi aiheuttaa ikäviä vaivoja. Suojaava vaate varjelee lemmikkiä myös hyiseltä viimalta sekä kodinhoitajan vitsauksilta, kun kuraroiskeet, multapaakut ja turkkiin takertuvat risut jäävät ulkotilaan. Sadeasusta on siten iloa kaikenkarvaisille koirille sekä siisteyttä arvostavalle isäntäperheelle.

 

Lämmönlähteitä lemmikille: takit, haalarit, manttelit ja neuleet

Kylmyys koettelee etenkin lyhytkarvaisia tai pohjavillattomia koiria, mutta paukkupakkasilla vilusta kärsivät lähes kaikki koirarodut. Lämpö suojaa sporttisia ja railakkaasti spurttailevia lemmikkejä lihasrevähtymiltä. Lisälämpö on usein paikallaan esimerkiksi treenien jälkeen tai niitä odotellessa. Monet koirat kaipaavat normaalia enemmän lämpöä myös korkean ikänsä tai terveydentilansa takia.

Selkää, rintaa ja vatsaa ja etutassuja suojaava takki vai helposti päälle heitettävä mantteli, jossa riittää joustovaraa? Vai olisiko napakasti istuva kokohaalari paras vaihtoehto, vaikka sen pukeminen voi olla haastavaa. Herkästi palelevat lemmikit tarvitsevat monia asuja. Viileään vuodenaikaan pehmeä villapaita on varteenotettava lämmittäjä – lisäplussaa tulee tyylistä. Sinä olet koirasi paras asiantuntija: valitse sopiva vaate lemmikillesi kelin ja koirasi mukaan.

Hobby Hallissa on koiranvaatteita moneen uloslähtöön. Tutustu valikoimaan tästä!