Tehokasta työntekoa ja luistavaa opiskelua kotona: poimi vinkit 

Yhä useampi tekee töitä tai opiskelee kotoa käsin. Miten takaat sen, että suoriudut päivittäisistä tehtävistäsi tuloksellisesti? Koostimme listan asioista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. 

Rauhallinen ja työhön sopiva ympäristö 

Huolehdi siitä, että etätyöympäristö on mukava ja mahdollisimman rauhallinen. Kunnon työasento on pitkäkestoisessa työssä ja opiskelussa kaiken a ja o. Läppäri keittiönpöydälle tai syliin sohvalle – unohda! Kun käytössäsi on ergonominen työtuoli ja -pöy, vältyt niska- ja hartiakivuilta. Luonnonvalon lisäksi tarvitset pöydän yli suunnattavan valaisimen, jonka valotehoa voi helposti säätää.  

Moni saa työntekoon potkua musiikin kuuntelusta. Sijoita laadukkaisiin kuulokkeisiin, jotta voit uppoutua työskentelyä siivittäviin biiseihin täysillä. Jos ympärilläsi on paljon hälinää tai liikuskelua, vastamelukuulokkeet ovat ehdoton ostos. 

Ajantasaiset välineet ja laitteet 

Työkalujen on oltava ajantasaisia, jotta asiat rullaavat toivotulla tavalla. Hanki tarpeeksi tehokas kannettava tietokone ja sen seuraksi näyttö tai kaksi. Täydennä laitearsenaalia näppärällä hiirellä, itsellesi sopivalla näppäimistöllä ja tarvittaessa tulostimella. Uudehko älypuhelin on must, jotta esimerkiksi apit on mahdollista päivittää.