Valitse kuulokkeet käyttötarkoituksen mukaan!

Kuulokkeita on kaupan monenmoisia, mutta mihin niistä tarttua? Ennen kun kiidät kassalle, mieti kuulokkeiden käyttötarkoitusta. Tarvitsetko kuulokkeita treenikaveriksi, taustamelun torjuntaan töissä, musiikista nautiskeluun vai kiihkeätempoiseen pelisessioon.

In-ear-kuulokkeet – nappivalinta liikkuvalle!

Kätevät in-ear- eli nappikuulokkeet pysyvät hyvin paikallaan korvakäytävässä, minkä ansiosta ne ovat mainio valinta sporttavalle. Hien- ja vedenkestäviä malleja on saatavana sekä johdollisina että johdottomina. Kevyitä ja näppärän kokoisia in-ear-kuulokkeita on helppo kuljettaa mukana reissussa.
Nappikuulokkeiden äänenlaatu ei ole välttämättä yhtä hyvä kuin korvan peittävien kuulokkeiden. Äänieristykseltään ja akunkestoltaan in-ear-kuulokkeet ovat kuitenkin oivalliset.

On-ear-kuulokkeet – täsmähankinta toimistoon tai työmatkalle

Keskisuuret on-ear-kuulokkeet lepäävät kevyesti korvien päällä peittämättä niitä kokonaan. Näiden kuulokkeiden äänenlaatu on erinomainen. On-ear-kuulokkeet eivät yleensä peitä taustamelua täydellisesti, joten olet perillä siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu.
Kohtuullisen kompaktin kokoiset ja suhteellisen kevyet on-ear-kuulokkeet ovat omiaan esimerkiksi toimistossa tai linja-autossa. Taitettavuus on plussaa, mikäli joudut liikkumaan paljon.

Täysikokoiset around-ear-kuulokkeet musiikista nautiskeluun

Around-ear- eli over-ear-kuulokkeiden suuret korvakupit peittävät korvan kokonaan. Usein tämän tyypin kuulokkeissa on paljon pehmustetta, joten niitä voi käyttää pitkiäkin aikoja ilman paineentuntua. Around-ear-kuulokkeet tarjoavat mahtavan bassontoiston ja äänenkirkkauden sekä passiivisen äänieristyksen ulkopuolisilta ääniltä.
Täysikokoiset kuulokkeet ovat usein muita kuuloketyyppejä isompia ja painavampia. Tämän takia ne eivät sovellu parhaalla mahdollisella tavalla matkakäyttöön.

Torppaa taustamelu kuulokkeilla!

Vastamelukuulokkeet suodattavat ulkomaailman äänet, jolloin voit keskittyä kuunteluun ilman häiriötekijöitä. Aktiiviset vastamelukuulokkeet lähettävät taustamelua neutralisoivia signaaleja ja poistavat tehokkaasti tasaisia, matalia ääniä, kuten lentokoneen ja auton huminaa. Passiiviset taustamelukuulokkeet puolestaan blokkaavat häiriöääniä rakenteensa avulla.

Kunnon kuulokkeet pelikansalle

Pelikuulokkeilta vaaditaan paljon, sillä niitä käytetään pitkiä aikoja. Avainasemassa onkin istuvuus. Säädettävä mikrofoni on keskeisessä osassa pelikavereiden kanssa keskustellessa. Hifi-tasoisilla pelikuulokkeilla voi esimerkiksi kuulla vastustajan askeleet ja pystyy siten ennakoimaan tämän liikkeet.

Lasten kuulokkeet melutason laskuun

Lasten kuulokkeissa on valmiiksi asennettu kiinteä desibelirajoitus, joka estää melutasoa ylittämästä 85 dB:ä. Niissä on rajoitettu myös bassotaajuuksia. Alle 3-vuotiaille ei suositella minkäänlaisia kuulokkeita.

Langatonta vai täysin langatonta?

Langattomissa kuulokkeissa ei lainkaan johtoja, jotka olisi yhdistettävä älylaitteeseen. Lähes kaikki langattomat kuulokkeet käyttävät Bluetooth-yhteyttä. Muista huolehtia paristojen vaihtamisesta ja akunkestosta!

Täysin langattomissa kuulokkeissa ei ole edes kuulokkeiden välissä kulkevaa lankaa. Ne tukevat Bluetooth-teknologiaa, jonka avulla kuulokkeet yhdistetään medialaitteeseen. Langattomat kuulokkeet sopivat erityisesti urheiluun, mutta niitä voi toki käyttää esimerkiksi arjen askareissa ja matkoilla.