Kotioloissa treenaat yhtä tehokkaasti kuin salilla. Plussaa on se, että voit harjoitella juuri silloin kuin sinulle parhaiten sopii. Käytä hyväksesi kehon omaa painoa: tee askelkyykkyjä, punnerruksia ja vatsalihasharjoituksia. Verkko on täynnä treeniohjeita. Jos siirryt sään salliessa kuntoilemaan parvekkeelle tai pihamaalle, pääset samalla nauttimaan raikkaasta ilmasta.

 

Jokaisen kotoa löytyy välineitä, joilla tehostat treeniä. Apuna voi käyttää huonekaluja ja kodinpintoja. Käytä painoina virvoitusjuomapulloja tai tee harjanvarrella lihasjumeja avaava keppijumppa. Syke nousee vikkelästi myös hyppynarulla hyppiessä. Kaulin soveltuu treenin jälkeiseen kehonhuoltoon siinä missä putkirullakin.

Tilaa välineitä verkosta

Verkkokaupasta löytyy valtava valikoima erilaisia kuntoiluvälineitä ja -laitteita. Kahvakuula ja vastuskuminauha ovat monen mielestä kotikuntoilijan must-hankintoja. Niillä pystyy tekemään sekä lihaskuntoa että kestävyyttä kehittäviä harjoituksia. Jo muutamalla perusliikkeellä rakennat hikitreenin, jolla parannat myös tasapainoa.

Jumppapallo toimii mainiosti jakkaran korvikkeena. Pelaa tai tutki läppäriä pallolla istuen ja harjoita samalla syviä lihaksia. Käsipainot ja jumppamatto ovat lyömätön kombo, joka mahdollistaa lähes rajattoman määrän harjoitteita. Treenin jälkeen matto rullalle ja painot siististi sivuun.

Kuntopyörä on yksi järeämmän kaluston laitteista, joka on säilyttänyt suosionsa vuosikymmenestä toiseen. Sillä saat tehtyä kunnon aerobisen treenin sisätiloissa tai vaikka terassilla. Voimallinen peukutus!

 

Vinkkejä aloittelevalle kotikuntoilijalle

Luo kuntoilurutiinit: treenaa säännöllisesti, vähintään kolmesti viikossa. Jos kerta-annos tuntuu liian raskaalta, palastele se pienempiin osiin. Tällöin tulet usein harjoitelleeksi huomaamattasi enemmän kuin olit alun perin suunnitellut. Pidä kuntoilulaitteet reilusti näkyvillä, jotta treenaaminen ei unohdu. Älä unohda oheisohjelmaa: musiikin kuuntelu antaa monille lisäpotkua liikuntaan.

 

Edessä viiden liikkeen kiertoharjoittelu? Käyttämällä puhelimen ajastinta (40 sekunnin sarja, 20 sekunnin tauko) vältyt puuduttavalta toistokertojen laskemiselta. Kuntoillessa vesi riittää janojuomaksi. Kun kyseessä on yli kahden tunnin suoritus, tarvitaan jo energiapitoista urheilujuomaa. Sykemittari on loisto-ostos, joka auttaa tavoitteiden saavuttamisessa, liittyivätpä ne kunnon kohottamiseen tai painonhallintaan.