Viihdykettä koko perheelle

Mitä tekisin tänään? Miten pitäisin itseni ja perheen aktiivisena muuttuneessa arjessa. Kokosimme avuksesi joitakin vinkkejä.  

 

Kivaa tekemistä sisätiloissa

Nyt on loistava aika pelata, kisata tai kehittää uudenlaista kivaa. Kaiva esille lautapelit ja selvitä, kuka on perheen pokerinaama tai hannu hanhi. Pistä pystyyn levyraati, valitse viikon suosikkileffa tai koukuttavin e-kirja. Miltä kuulostaisi hassu perhepotrettikuva, jolla piristäisit kaukana asuvia sukulaisia ja ystäviä.

Yhdessä kokkailu tai leipominen on hauskaa puuhaa, jonka hedelmistä pääsevät nauttimaan kaikki. Pastantekotalkoot tai pullasavotta, tekeekö mieli suolaista vai makeaa. Vai otettaisiinko urakaksi palapelin, junaradan tai Lego-linnakkeen rakentaminen koko perheen voimin? Koti muuntuu hetkessä esimerkiksi kauneushoitolaksi, jossa voi kokeilla erilaisia kasvonaamiota.

Käytä ylimääräinen aika hyväksesi ja opiskele uutta. Opettele vaikka kitaransoittoa ja järjestä musiikkimatinea, jossa esittelet taitojasi. Kohota kuntoa hiit-treenillä tai vetreytä itseäsi joogalla. Netti on täynnä jumppaohjeita. Sykemittarin avulla seuraat edistymistäsi helposti.

 

Aktiviteetteja pihapiirissä

Välillä on pakko päästä ulos haukkaamaan happea ja purkamaan energiaa. Käynnistä pihalla jalkapalloturnaus tai testaa, kenellä on tarkin korintekokäsi. Pyöräile, potkulautaile tai keksi trampoliinilla uusia temppuja. Aurinkoinen sää houkuttelee piknikille tai telttaretkelle – ne voi vallan hyvin toteuttaa myös parvekkeella tai puutarhassa.

Kelit ovat nyt kohdallaan grillikautta ajatellen. Lataa parilalle kasviksia, makkaraa, kanaa… jo pelkkä ajatusta grilliherkuista huumaa. Rentoudu ja ihastele kevättä kylpytynnyristä käsin. Jos kaipaat lisää elämää, askartele linnunpönttö ja odottele, milloin uudet asukkaat muuttavat.