Tietosuojaseloste

(päivitetty 8.7.2021)

 

Yleistä

Hobby Hall Suomi Oy huolehtii hallussaan olevien henkilötietojen luottamuksellisuudesta ja tietosuojasta. Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietoja, joita keräämme asiakas- ja markkinointirekisteriimme.

Voimme päivittää tätä tietosuojaselostetta esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa. Pyrimme ilmoittamaan sinulle mahdollisista merkittävistä muutoksista ja niiden vaikutuksista hyvissä ajoin etukäteen.

 

Rekisterinpitäjä ja sen yhteystiedot

Hobby Hall Suomi Oy (2882790-7)

Tammiston kauppatie 11, 01510 Vantaa

Tarvittaessa voit kysyä tietojen käsittelystä ja tietosuojasta yhteydenottolomakkeella.

https://www.hobbyhall.fi/yhteydenottolomake/

 

Mitä henkilötietoja käsittelemme?

Käsittelemme asiakkaidemme, verkkokauppaamme rekisteröityjen henkilöiden ja potentiaalisten asiakkaidemme, kuten uutiskirjeemme tilaajien henkilötietoja. Käsiteltävät henkilötiedot ovat pääsääntöisesti seuraavia:

Asiakkaat

Asiakkaitamme voivat olla joko verkkokauppaan rekisteröityneet, jotka tekevät tilauksia omalla tilillään tai rekisteröitymättömät käyttäjät, jotka tilaavat tuotteita ilman rekisteröitymistä. Ilman rekisteröitymistä tilaavien asiakkaiden osalta käsittelemme aina vähintään seuraavia tietoja:

• Nimi, laskutus- ja toimitusosoitteet, antamasi yhteystiedot, asiakasnumero, tilausten tuote- ja toimitustiedot sekä toimitustavat ja tilaukseen liittyvät muuta antamasi lisätiedot

Myös rekisteröitymättömien asiakkaiden tilaus- ja toimitushistoria yhdistetään samalle asiakkuudelle ja samalle asiakasnumerolle sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron perusteella. Yhdistäminen tehdään aika ajoin, sitä varten ei ole automatiikkaa ja siksi sitä ei tapahdu reaaliaikaisesti.

 

Verkkokauppaan rekisteröitymällä tietoja kerätään hiukan enemmän:

• Tiliisi liittyvä tilaus- ja toimitushistoria ja muut tilitietoihisi tallentamasi tiedot, toivelistalla olevien tuotteiden tiedot ja tunnuksesi ja salasanasi. Tuotesuositukset ja muut kohdennettuun sisältöön käytetyt tiedot ja tunnisteet

• Tilitiedoissa voi myös tilata paperikuvastoja ja uutiskirjeitä, sekä peruuttaa suostumuksen näiden vastaanottamiseksi

Asiakkaista tallentuu meille myös asiakkuuden hoitamiseen liittyvä yhteydenpito ja viestintä, kuten puhelutaltiot, reklamaatiot, palautteet sekä tarpeelliset palveluiden, sisältöjen, viestinnän ja markkinoinnin käyttö- ja osallistumistiedot.

Asiakkaidemme henkilötietojen käsittelyn perusteena on tilausten kautta muodostunut sopimussuhde ja asiakkuus meihin. Sen lisäksi tietoja käsitellään yrityksemme liiketoimintaan kohdistuvaan lainsäädäntöön perustuen. Tällaisia lakeja ovat esimerkiksi kirjanpitolaki, luottotoimintaa säätelevät lait ja esimerkiksi rahanpesun torjuntaan liittyvä lainsäädäntö ja viranomaisohjeistukset.

 

Markkinointiviestinnän vastaanottajat ja uutiskirjetilaajat

Lähetämme markkinointiviestintää myös sellaisille henkilöille, jotka eivät ole asiakkaitamme. Tällöin käsittelemme yleensä pelkästään markkinointiviestintään liittyviä tietoja, kuten:

• Yhteystiedot viestinnän välittämiseksi; sähköisessä viestinnässä puhelinnumero tai sähköpostiosoite

Markkinointiviestinnän osalta käsittelyn perusteena on suostumus. Voit antaa suostumuksen ja tilata uutiskirjeen rekisteröitymällä tai muokkaamalla rekisteröitymisen yhteydessä antamia tietojasi. Suostumuksen voi myös peruuttaa samalla tavalla.

 

Verkkosivuvierailijat

Verkkosivustolla käytetään osittain toiminnallisia ja siten välttämättömiä evästeitä ja ohjelmia. Näitä ovat esimerkiksi evästeet, jotka muistavat kirjautumisesi tai ostoskoriin liittyviä asetuksia tai joiden avulla hallinnoidaan tuotetietojen näyttämistä tai hakua.

Osa evästeistä on kuitenkin analytiikka- ja kohdentamisevästeitä. Näitä varten sivustollamme on suostumustyökalu, jolla voit itse hallinnoida sitä, sallitko tällaisten tietojen tallentamisen tai lukemisen päätelaitteeltasi.

Evästeet ja ohjelmat voi estää täysin myös selaimesi yksityisyysasetuksilla. Mutta jos kategorisesti kaikki sivujen toiminnot estetään näin, sivujen toiminnallisuus myös kärsii.

 

Mistä lähteistä henkilötietoja kerätään?

Käsittelemämme henkilötiedot kerätään suoraan sinulta. Näiden lisäksi keräämme ostos- ja asiointitietojasi verkkokauppamme ja muiden asiointirajapintojemme avulla – esimerkiksi verkkosivuilta ja asiakaspalvelujärjestelmistä.

Vastaanotamme henkilötietoja vain osoitepalveluja tarjoavilta yrityksiltä ja viranomaisilta, kuten Väestörekisterikeskuksen päivityspalvelusta sekä Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä.

 

Henkilötietojesi säännönmukaiset luovutukset ja siirrot kolmansille osapuolille

Hobby Hall ei luovuta tai myy henkilötietojasi kolmansille osapuolille.

Hobby Hallin henkilötietojen käsittelyyn osallistuu meidän toimittajiamme, jotka mahdollistavat esimerkiksi verkkokaupan ylläpidon, maksupalvelut ja kuljetuspalvelut. He käsittelevät henkilötietoja kuitenkin meidän ohjauksessamme, emmekä luovuta henkilötietoja koskaan heidän itsenäisesti hallinnoitavaksi.

Hobby Hall Suomi Oy on Hobby Hall Group OÜ:n tytäryhtiö. Konsernin sisällä voidaan henkilötietoja käsitellä hallinnollisista syistä. Varmistamme, että yhteistyökumppanimme eivät käsittele siirrettäviä henkilötietoja muita tarkoituksia varten.

 

Henkilötietojesi siirrot EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Siirrämme henkilötietojasi Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle tietojärjestelmien ylläpidon vuoksi Yhdysvaltoihin. Tällaisia järjestelmiä ovat esimerkiksi sähköpostijärjestelmämme ja jotkin verkkosivuston käyttämät palvelut, kuten analytiikka.

Olemme toteuttaneet asianmukaiset suojatoimet henkilötietojesi siirtämiseksi käyttämällä Euroopan komission hyväksymiä tietosuojaa koskevia vakiolausekkeita. Sinulla on tällöin oikeus saada jäljennös kyseisistä vakiolausekkeista ottamalla meihin yhteyttä Yhteydenotot-kohdassa kuvatun mukaisesti.

 

Henkilötietojen säilyttämisen periaatteet

Emme poista rekisteröityneiden asiakkaiden tilitietoja itse, mikäli siihen ei ole syynä väärinkäytökset tai lainvastainen tilin käyttö.

Säilytämme henkilötietojasi tällä hetkellä toistaiseksi. Tämä johtuu siitä, että jotkin tietojärjestelmämme eivät mahdollista tietojen automaattista poistoa ja näiden poistotoimintojen kehittäminen on meillä vielä kesken. Voit kuitenkin pyytää henkilötietojesi poistoa Yhteydenotot-kohdassa ilmoitetulla tavalla. Jos meillä ei ole mitään lakisääteistä velvollisuutta (esimerkiksi kirjanpitolaki tai verottajan ohjeet ja määräykset) säilyttää tietoja eikä tarvetta käsitellä niitä, poistamme tietosi pyyntösi perusteella.

 

Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin ja siihen liittyvään profilointiin. Lisäksi sinulla on oikeus tietosuojalainsäädännön mukaisesti:

• saada lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä

• päästä omiin tietoihisi ja tarkastaa itseäsi koskevat käsittelemämme henkilötiedot

• vaatia epätarkan ja virheellisen henkilötiedon oikaisua ja tietojen täydentämistä

• vaatia henkilötietojesi poistamista

• vastustaa henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella siltä osin kuin henkilötietojesi käsittelyperusteena on oikeutettu etumme

• saada henkilötietosi koneluettavassa muodossa ja siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle edellyttäen, että olet itse toimittanut kyseiset henkilötiedot meille, käsittelemme kyseisiä henkilötietoja sopimuksen perusteella ja käsittely suoritetaan automaattisesti

• vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista

Oikeuksia voi käyttää Yhteydenotot-kohdassa ilmoitetulla tavalla. Voimme joutua pyytämään joissain tapauksissa lisätietoja, joten jätäthän aina yhteystiedot lisäkysymyksiä varten.

 

Rekisterin suojauksen periaatteet

Kunnioitamme henkilötietojesi luottamuksellisuutta. Rekisterin tietoja säilytetään sähköisesti suojattuna palomuurein ja muilla teknisillä suojakeinoilla. Ainoastaan nimetyillä henkilöillä on oikeus käyttää ja ylläpitää rekisterin tietoja. Näitä henkilöitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

 

Yhteydenotot

Tarvittaessa voit kysyä tietojen käsittelystä ja tietosuojasta yhteydenottolomakkeella.

https://www.hobbyhall.fi/yhteydenottolomake/

 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, mikäli epäilet henkilötietojaan käytettävän epäasianmukaisesti tai lainvastaisesti. Toivomme, että olet kuitenkin aina ensin yhteydessä meihin ja pyrimme selvittämään asiat jo ennen kuin niistä tulee ongelmia. Valvontaviranomaisen yhteystiedot ovat:

Tietosuojavaltuutetun toimisto

Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki

Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki

Vaihde: 029 56 66700

Faksi: 029 56 66735

Sähköposti: tietosuoja@om.fi