EKAAN OMAAN KOTIIN 

Edessä opinnot ja muutto ikiomaan kämppään, eläköön vapaus! Mitä mukaan muuttokuormaan? Alla vinkkejä, joiden ansiosta arki rullaa. 

Keittiön perusvarustelu kohdalleen 

Ruokakuluissa säästää ison siivun, kun kokkaa itse ateriansa. Hanki keittiöön riittävä määrä paistinpannuja ja kattiloita, joilla pyöräytät maistuvasuuhunpantavaa kavereillekin. Setteinä saat keitto- ja paistoastiat selkeästi edullisemmin.   

Laadukkaisiin astioihin ja ruokailuvälineisiin kannattaa sijoittaa, sillä ne kestävät aikaa ja kolhuja. Sarjoja saa kartutettua vähitellen, ja lisäosia voi toivoa tuparilahjaksi. Koneistuksella ei ole kiirettä, sillä kahvinkeittimellä ja vedenkeittimellä pääsee jo pitkälle. 

Nautinnollisten unien makuuhuone  

Sopivasti tukeva sänky on makkarin kiistaton keskipiste, hyvän olon ja rentoutumisen lähde. Vuode tarvitsee kaverikseen kuohkean peiton, oikean korkuisen tyynyn ja miellyttävän tuntuiset vuodevaatteet. Petivaatteita on aina syytä olla kaksin kappalein, toiset vuoteessa, toiset pesussa tai vierasvarana. Tilavaan makuuhuoneeseen mahtuu jokin näppärä kaluste, esimerkiksi työpöytä tai muu taso, jolle voit asetella viihtyisyyttä tuovia sisustusesineitä.  

 

Toimiva eteinen edesauttaa järjestystä 

Eteinen luo ensivaikutelman kodista. Selätä tavarakaaos ja huolehdi, että säilytystilaa on tarpeeksi. Kaappeja, hyllyjä, naulakoita, lokerikkoja – seinään kiinnitettäviä vai pystymallisia.  Vaihtoehtoja on tarjolla moneen makuun, tilaan ja tarpeeseen. Pääasia, että tavarat ovat nätisti rivissä ja pinossa tai ryhdikkäästi roikkumassa.  

 

Pakko päästä sporttaamaan – ulkoilmaan tai salille 

Lukemisen lomassa on hyvä pitää taukoja. Pyöräily tai lenkkeily ovat loistotapoja tuulettaa päätä ulkoilmasta ja luonnosta nauttien. Myös saliharjoittelu on mainio keino kohottaa kuntoa ja saada ajatukset irti opinnoista. Tavoitteellinen treenaaja tarvitsee apurikseen urheilukellon tai sykemittarin, josta seurata edistymistä.