MITÄ EKAAN OMAAN KOTIIN? 

 

Edessä muutto ikiomaan kämppään, eläköön vapaus! Mitä pakata mukaan muuttokuormaan? Tommi (20)Linda (21) ja Anne (24) antavat vinkkejä, mitä ensimmäisessä kodissa tarvitaan.   

 

 

Keittiön perusvarustelu: pienesti liikkeelle 

Ruokakuluissa säästää ison siivun, kun kokkaa itse ateriansa. Hanki alkuun perusvehkeet: paistinpannu, pari erikokoista kattilaa, kauha ja lasta. Kaksi leikkuulautaa on hyvä ollatoinen lihalle ja toinen esimerkiksi vihanneksille.  

  • Pienet työvälineet unohtuvat helposti. Kunnon yleisveitsi, pullon- ja tölkinavaaja sekä juustohöylä on mun mielestä niistä tärkeimmät. (Tommi) 

Laadukkaisiin astioihin ja ruokailuvälineisiin kannattaa sijoittaa, sillä ne kestävät aikaa ja kolhuja. Osta lasit, mukit, matalat ja syvät lautaset sekä ruokailuvälineitä tuplana, jotta voit kattaa kaverillekin.  

 

  •  rupesin heti keräämään Iittalan valkoista Teema-sarjaa, koska sitä on helppo myöhemmin täydentää. Sainkin vanhemmilta lisäosia tuparilahjaksi.  (Linda) 

 

Muutamalla kodinkoneilla pääsee jo pitkälle. Makuasia on tietysti se, mitä kukin pitää oleellisenaMikro on monen mielestä kiireisen must-hankinta ja leivänpaahdinkin olisi loistovempainTommi peukuttaa kahvinkeittimen puolesta. 

 

  • Me hommattiin tyttöystävän kanssa kahvinkeitin ensimmäisten asioiden joukossa. Ilman kahvin herkullista tuoksua aamun sarastaessa mikään asunto ei tunnu kodilta(Tommi) 

 

Vedenkeitin jakaa mielipiteitä, sillä kattila ajaa periaatteessa saman asian. Keitintä kaipaavat kipeimmin pastafriikit ja teenjuojat. Mieti käyttötarvettasi ja lisää vedenkeitin ostoslistalle sen mukaan. 

 

Toimiva kalustus saa arjen rullaamaan 

Sopivasti tukeva sänky on kodin kiistaton keskipiste, hyvän olon ja rentoutumisen lähde.  

Vuode tarvitsee kaverikseen kuohkean peiton, oikean korkuisen tyynyn ja miellyttävän tuntuiset vuodevaatteet. Petivaatteita on aina syytä olla kaksin kappalein, toiset vuoteessa, toiset pesussa tai vierasvarana. Päiväpeite tai huopa suojaa sänkyä päiväsaikaan.  

 

  • Sänky on tietty ykkönen, koska hyvät yöunet pitää saada. Mutta sen jälkeen tuleekin mukava sohva, missä loikoilla ja pelata. Viihtyisyyttä tuova sohva on kiva myös silloin, kun tulee vieraita. Kaverin voi tarvittaessa majoittaa sohvalle. (Linda) 

 

Näppärä pöytä toimii ensihätään sekä työ- että ruokailupisteenä. Lisäksi tarvitset muutama kevytrakenteisen tuolin, joita on helppo siirrelläTuoli soveltuu mainiosti myös yöpöydäksi. Voit helposti siirtää sen sängyn viereltä pöydän ääreen, kun kylään tulee enemmän väkeä ja istumatilakaivataan. 

  

Eteisessä ja suihkutilassa kaikki kohdallaan 

Eteinen luo ensivaikutelman kodista. Selätä tavarakaaos ja huolehdi, että säilytystilaa on reilusti. Ripusta, pinoa ja pistä nätisti roikkumaan. Älä unohda henkareita ja kenkätelinettä. 

 

  • Säilytyskoreja, naulakoita ja lokerikkoja pitää olla tarpeeksi, jotta saa pidettyä paikat siistinä. Eteisessä on oltava peili, jotta näyttää itsekin siistiltä, kun lähtee kotoa ihmisten ilmoille. (Anne) 

 

Wc- ja suihkutilaan on syytä hankkia ainakin wc-harja, suihkuverho sekä käsi- ja kylpypyyhkeitä. Vuokralla asuvan on pidettävä koti priimakunnossa, joten suihkuttelun jälkeen lattia kannattaa kuivata lastalla.  

 

Meillä on aina puhdasta ja siistiä :-D 

Ellei talossa ole erillistä pesuhuonetta, suihkutila toimii kodin pyykinpesu ja -kuivauskeskuksena. Satsaa A-luokan pesukoneeseen! Muista myös likapyykkikori ja kokoontaitettava pyykkiteline. Entä silitysrauta ja -lauta  niiden hankinnan voit mainiosti siirtää vaiheeseen B.  

 

Panosta tasokkaisiin siivousvälineisiin! Huonoon imuriin tyytyminen tulee loppupeleissä kalliiksi, koska saatat joutua päivittämään sen harmillisen nopeasti. Varaa siivouskaappiin riittävästi siivousliinoja, moppi ja ämpäripesu- ja yleispuhdistusainetta sekä roskapusseja. 

 

 

Ja mitäs muuta…? 

 

Muuttotohinassa ei välttämättä muista kaikkea. Anne laati avuksesi listan hyödyllisistä asioista, jotka tuppaavat kiireessä unohtumaan.  

  

  • Muuttajan muistilista a la Anneparistoja, lamppuja, vasara, sakset, viemäripumppu, laastaria, särkylääkettä, kuumemittari, sidetarpeita, ompeluneula ja lankaa, maalarinteippiä, palohälytin, nuppineuloja ja taskulamppu.  

 

 

Tervemenoa omaan kotiin!