Onkohan Pohjoismaissa yhtään kotia, jossa ei tunnistettaisi Lego -tuotemerkkiä? Lego on sanana kuulunut monien lasten arkipäivään jo vuodesta 1949, jolloin tanskalainen puusepän poika Godtfred Kirk Christiansen kehitti toisiinsa kiinnittyvät palikat. Lego on lyhennetty versio tanskalaisista sanoista leiki hyvin, leg godt.

Legon tunnettuja tuoteperheitä ovat Lego Duplo, Lego Technic sekä Lego Star Wars. Näistä tunnetuimpia ovat ehkä Duplo, joka sisältää suuria, vaikeasti nieltävissä olevia palikoita, sekä Lego System eli nykyisin lähinnä Lego City. Lego-palikat valmistetaan pääasiassa ABS-muovista. Lego-palikoiden lisäksi Lego -tuotteisiin kuuluvat myös muut tuotteet, kuten tietokonepelit, vaatteet ja kodintavara. Näitä tuotteita ei kuitenkaan valmisteta Legon omilla tehtailla. Duplojen ikäraja on 2 vuotta ja legojen 6 vuotta. Legoilla ei ole yläikärajaa ja ne ovatkin suosiossa myös “yläikäisten” keskuudessa. 

Legot edustavat monelle pitkäikäisyyttä, edellä kulkevaa tuotekehitystä ja loppukäyttäjän huomioon ottavaa suunnittelua.