Luhta on yksi Pohjoismaiden menestyneimpiä vaatealan yrityksiä. Yli sata vuotta sitten perustetun vaatealan yrityksen konserniin kuuluvat Luhta-tuotemerkin lisäksi myös Ril'sYour Face, Rukka, Icepeak, Torstai, Sinisalo, O.i.sStory ja J.A.P.

Sen tärkeimmät markkinat sijaitsevat Euroopassa. Luhta on valmistajana sitoutunut tuottamaan tuotteet eettisesti ja ympäristön kannalta kestävällä tavalla ja se edellyttää myös toimittajiltaan Business Social Compliance Initiative (BSCI) linjanvetojen noudattamista.

Luhdan tuotevalikoimaan kuuluvat pääasiassa vaatteet, jalkineet ja asusteet. Merkin tuotteissa suositaan korkealaatuisia materiaaleja ja luonnonkuituja. Johtoajatuksena on keskittyminen loppukäyttäjän tarpeisiin luovan innovoinnin ja synergisen tuotesuunnittelun avulla. Luova suunnittelutyö, laadukkaat materiaalit ja loppukäyttäjän toiveisiin keskittyminen ovatkin luoneet siitä yhden Euroopan menestyneimmistä päivittäiskäyttöön tarkoitetuista merkeistä.

Luhdan untuvatakit ovat nousseet ainakin Suomessa jo klassikon asemaan. Luhdan jalkineissa on talvikäyttöön sopivat kumipohjat, jotka ehkäisevät puolestaan liukastumisvaaraa talvella. Tuotteissa onkin otettu huomioon Pohjoismaiden karut talvet ja pitkät illat.