"Moottori – se olet sinä." Tunturi on alkujaan suomalainen yritys, joka on kuulunut varmasti useiden suomalaisen elämään yhtenä maan klassisista tuotemerkeistä.

Tunturi valmistaa nykyään enemmän kuntolaitteita ja urheiluvälineitä, mutta polkupyörien valmistajana se on yltänyt todelliseen klassikkoasemaan. Tähän viittaa myös alussa esitetty yrityksen motto. Alun perin polkupyörien valmistajana Tunturia ovat polkeneet lukemattomat pyöräilijät pelkällä lihasmoottorilla jo vuodesta 1922 ja monia autotalleista löytyviä pyöriä vaalitaan aarteina sukupolvesta toiseen. Tunturin tunnetuimpia polkupyörämalleja ovat mm. Tunturi Avanti, Tunturi Poni, Tunturi Tuisku, Tunturi Akseli, Tunturi Bomber ja Tunturi Boomerang.

Viime vuosina Tunturi on kuitenkin siirtynyt hollantilaisjohdon myötä valmistamaan enemmänkin kuntoilulaitteita, kuten soutulaitteita, kuntopyöriä, minipyöriä ja juoksumattoja sekä käsipainojafitnesstuotteita, nyrkkeilytarvikkeita ja painosettejä. Tunturi tunnetaan luotettavista tuotteista, jotka kestävät. Kuntoilutuotteet on valmistettu kestävistä materiaaleista samalla ammattitaidolla kuin tuotemerkin pyörätkin. Tunturin kuntoilutarvikkeet sopivatkin erinomaisesti juuri esimerkiksi kotisalin tarpeisiin.