VM Carpetin juuret ovat Lappajärvellä Karvalan kylässä, jonne Aila ja Arto Viita-aho perustivat mattokutomon vuonna 1973. Tänä päivänä heidän viidestä lapsestaan kolme on mukana tehtaan toiminnassa. Inhimillisyys ja kekseliäisyys sekä rehellinen ja ystävällinen pohjalainen asenne ovat olleet tärkeä osa kutomon toimintaa alusta asti.

 

VM Carpet pyrkii toimimaan vastuullisesti ja ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavasti. Tuotteet valmistetaan huolella parhaista ja turvallisista materiaaleista. Raaka-aineina käytetään pääosin uusiutuvia luonnonmateriaaleja, kuten villaa, paperinarua, pellavaa ja puuvillaa. Materiaalien lisäksi vastuullisuus ulottuu myös kestävään muotoiluun. Suomen eturivin suunnittelijoiden kanssa yritys on tehnyt yhteistyötä jo 30 vuotta.

 

VM Carpetin matot kestävät niin aikaa, katseita kuin kulutustakin. Ainutlaatuinen EVAPOLYTEX-pohjaus, tekee matoista liukumattomia, ryhdikkäitä ja joustavia. Pohjaus ei sisällä lateksia eikä jätä jälkiä lattiaan, se on hajuton ja soveltuu kaikille lattiamateriaaleille - myös lattialämmitteisiin tiloihin. Valittavana on erilaisia kuoseja tai ajattomia, yksivärisiä malleja lukuisin eri kokovaihtoehdoin.